top of page

Opladen...

Voor veel mensen is de vakantie nog niet voorbij of moet hij zelfs nog beginnen; alvast veel plezier! Geniet en laad op. We hebben het zo hard nodig. Even weg zijn, loskomen van de dagelijkse sleur, relatie met ons gezin aanhalen, terug naar de basis.

Terwijl ik in Denemarken genoot van een kopje thee op onze veranda met de zon en zee als compagnon, las ik een interessant artikel (kan hem niet meer vinden, helaas) over waarom we altijd zo graag op vakantie gaan. Het gaat volgens de schrijver om het terug gaan naar de basis. We zijn als mensen helemaal niet gemaakt om volgens tijdschema's te werken, om bezig te zijn met zelfontwikkeling als levensdoel, om beter te presteren dan de ander. Ons doel in het leven is om elkaar te dienen, samen te genieten van de wereld om ons heen en dit te doen op het natuurtempo. De natuur heeft namelijk zijn eigen klok, die we eigenlijk hebben afgewezen. Zogenaamd omdat we het beter weten.

De zon die opkomt en ondergaat op perfecte tijden, de seizoenen die ons in hun eigen kracht voorzien van alles wat we nodig hebben. De regen om de gewassen te besproeien, de dieren die onverstoord hun taakjes op zich nemen. Zonder zich te bekommeren om wat de rest van de wereld er van vind.

(Mittel Alder Centret, Nykobing Denemarken. De tijd staat stil in dit Middeleeuwse dorpje, heerlijk!)

Bijzonder genoeg zijn we ons, op vakantie, vaak veel meer bewust van dat natuurritme en lijkt ineens alles te kloppen. We zijn gelukkig, zijn behulpzaam en voelen ons zelfs gezonder.

We verlangen terug naar dat ritme als we de eerste werkdag vanuit het kantoorraam staren naar de stroken asfalt en grote gebouwen. We kunnen dan niet wachten om weer terug te keren naar dat ritme waarvoor we kennelijk bedoeld zijn.

Omgekeerde wereld toch? Hoewel ook ik meteen weer op die sneltrein lijk te zijn gestapt (deze week begonnen), hoop ik deze wijsheid mee te nemen. En als doel te stellen: het natuurritme op te pakken en te integreren in mijn eigen leven. Ben benieuwd of ik er tijd voor heb ;)...

Veel succes ook voor jullie de komende tijd!

Groetjes, Annelies

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page