top of page

Gezegend in jouw bestemming

Weet jij wat ‘gezegend’ zijn is? Zegenen is iets wat vooral in de christelijke traditie gebruikt wordt. Toch betekent het woord niets anders dan dat iemand je het beste toewenst, het ‘goede’ zegt over jou. Voor mij betekent een zegen vooral dat God, mijn Maker, Zijn goedkeuring geeft aan mijn leven. Dat Hij mij het beste toewenst. Maar een zegen kun je ook ervaren als een soort voldoening voor het leven wat je leid.

Daarbij geloof ik dat iedereen op aarde is met een reden. Aan ons de levenstaak om te ontdekken wat die reden zou kunnen zijn. Ik geloof dat we allemaal een rol hebben te vervullen. Klein of groot, lang of kort, uiteindelijk doet dat er niet toe. Wat voor ons niet belangrijk lijkt, kan in het leven van een ander een enorm verschil maken. Menselijke standaarden zijn altijd ontoereikend als het gaat om het bepalen van de waarde van iemands leven.

Tot zover de theorie.

Hoe bepaal je of je de juiste kant op gaat? Hoe weet je dat je de juiste keuzes maakt? Hoe kun je een zegen over jouw leven ervaren? Mijn ervaring is dat het vaak niet zo duidelijk is. Soms moet je risico’s nemen, maar vaker blijven we liever in onze comfortzone zitten. Want dan zijn we zeker van inkomen, waardering of status. De afgelopen jaren heb ik tientallen mensen gesproken die er van droomden hun baan op te zeggen en voor zichzelf te beginnen. Of erger: mensen die niet durfden toe te geven dat ze eigenlijk niet geschikt waren voor het werk wat ze deden.

Al ruim 10 jaar run ik TouchMedia. Begonnen als een leuke bijverdienste naast mijn studie, uitgroeiend tot een echte baan. Mensen bewonderden me om het risico wat ik in hun ogen nam. Ik leefde hun droom. Toch was daar niets van waar. Hoewel ik prachtige dingen heb meegemaakt was en is het nog steeds elke dag hard werken en moet ik blijven nadenken over mijn volgende stappen.

Video’s produceren was en is de hoeksteen waarop TouchMedia gebouwd is. Ik houd van beeld, het omvormen van een bedrijfsboodschap naar een uniek verhaal. Toch is er ook wat veranderd. Mijn passie is meer verschoven naar wat ik het liefste doe: het delen van kennis. Kennis over het vinden van jouw verhaal. De journalist, die altijd al in mij was, heeft haar plek weer teruggevonden in mijn leven.

Het kennis delen zit in mijn bloed, zullen we maar zeggen. Maar nooit durfde ik het werkelijk te omarmen. Welke kennis heb ik nu te delen? Wat kun je daar nu mee verdienen? Ik wil niet de zoveelste spreker zijn die vooral denkt aan de roem of het applaus.

Iemand vertelde mij laatst dat het ontkennen van jouw bestemming eigenlijk niets anders is dan hoogmoed. Dat jij het beter weet dan hoe God jou gemaakt heeft. En weet je? Ze had gelijk. Door te denken dat je ergens niet geschikt voor bent, terwijl elke vezel in je lijf niets anders wil, ben je arrogant. Loop je je bestemming mis.

Dat wil niet zeggen dat je alles overboord moet gooien, ontslag nemen of vertrekken. Soms kun je kleine keuzes maken die je langzaam naar de juiste koers brengen. Kleine stapjes leiden immers tot grote veranderingen.

Misschien moet je je opgeven voor dat ene project op je werk waarvan je zeker weet dat je tot bloei kunt komen, ook al kost het je extra tijd. Of is het verstandig om met je baas te praten over de dingen waar je mee worstelt. Die je teveel tijd kosten en dat iemand misschien wel beter is voor dat stukje werk. Niemand is goed in alles. Pas als iedereen gaat doen waar hij of zij voor bestemd is, kun je werkelijk vooruit.

En om terug te komen op dat ‘gezegend’ zijn? Nu ik ervoor heb gekozen om niet langer te ontkennen dat ik het heerlijk vind om op een podium te staan, mijn kennis te delen met anderen en een leider te zijn, heb ik ontdekt dat ik gezegend word. In elke kleine stap.

Gevraagd worden als spreker voor een vrouwenweekend. Presentatrice zijn voor een ondernemersevent. Leider zijn van een geweldige jeugdgroep. Meewerken aan een mediacampagne als bedenker, in plaats van uitvoerder. Het is als een domino-effect.

Maakt het me gelukkig? Ja. Ik ben dankbaar dat ik mag ervaren als persoon dat ik werkelijk kan groeien en tot dingen in staat ben die ik nooit had verwacht. Dat mijn bestemming groter is dan ik ooit voor mogelijk had gehouden. En ik gun jou hetzelfde.

Neem gerust contact met me op als je hier verder over wilt praten.

Hartelijke groet en zegen,

Annelies

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dit is een persoonlijke blog. Ik heb er ook even over na moeten denken of ik deze moest plaatsen. Toch geloof ik dat TouchMedia niets anders dan een afspiegeling van mijzelf is. Daarom vertrouw ik er op dat degene die dit leest dat zal begrijpen.

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page