April 21, 2020

We zitten alweer in week zeven. Het leven hobbelt door. Onze huiskamer is veranderd in een 'controlroom' waar school, Defensie en communicatieklussen samenkomen. Van inbelsessies tot het oeverloos sommen maken wat automatiseren heet. Het is vredig, op het woeste getik van vingers na. 

Dat was een paar weken geleden wel anders. Huilbuien, gefrustreerde pogingen tot het installeren van nieuwe belprogramma's en werk wat opstapelde door gebrek aan motivatie of energie. Het was aanpassen geblazen. De eerste weken weigerden we steevast om te beeldbellen. Niemand wil die glanzende oogjes, rommelige bende of woeste haren zien, toch?

Nu zijn we wat meer gewend en durven we zo af en toe de telefoon op te pakken en zel...

May 21, 2019

Een kubus heeft zes kanten; daar zal niemand van opkijken. Heel feitelijk, iets wat niet te weerleggen is. Een debat kent vaak twee kanten. Spreekwoordelijke, maar het zijn kanten. Je bent voor of je bent tegen. Voor ons als mens is ook dit vrij helder. Wij begrijpen goed en kwaad, we kiezen graag zwart of wit.

Kanten kiezen; het geeft ons kadering. Het kan ons veilig doen voelen. Het is als een huis; zo lang je ‘binnen’ bent kan je niets gebeuren. Máár de keerzijde, andere kant, is dat je dan dus ook de zon daarbuiten niet ziet, de bloemen niet ruikt, de vrijheid niet voelt. Toch kiezen we graag een kant; een zienswijze die ons past, waar binnen wij veilig zijn.

Het heeft me altijd gefascineerd én verbaasd hoe v...

February 12, 2019

‘Knotwilgen zijn eigenlijk maar wilde groeiers.’ Ik liep door een straat met knotwilgen. Nog niet gesnoeid, of ‘geknot’, zoals dat heet. Het was een spontane en oprechte gedachte. Ik probeer er een gewoonte van te maken om twee keer per week mijn dag te beginnen met een wandeling. Even frisse lucht, ruimte in mijn hoofd en de kans om preken terug te luisteren die ik gemist heb. Zo ook deze morgen.

Mijn hoofd heeft vrijwel nooit rust. Elk beeld wordt gekoppeld aan een gedachte, random of niet. Het kan soms vermoeiend zijn, omdat ik in gesprekken continu verbindingen aan het leggen ben die er soms helemaal niet zijn. Maar het heeft ook zijn charmes. Zo kan zo’n enkele gedachte, een oneliner, me enorm bemoedigen in...

November 6, 2018

Ruim anderhalve maand geleden heb ik een stap gezet. Of nog eerder: een sprong in het diepe gewaagd. Hieronder mijn (verkorte) getuigenis van de dag waarop ik besloot het allemaal anders te doen...

De overgave

We worden allemaal geboren met een gat in ons hart. We zijn als een leeg vat. We proberen dat gat in ons leven te vullen met vrienden, bezit, imago, carrière en zoveel andere dingen. Ik vulde dat gat met vriendjes en op de voorgrond willen staan. Altijd was ik aan het jagen naar erkenning.

Terwijl ik bleef jagen naar meer was er altijd die Stem. Die aanwezigheid die ik niet anders kan omschrijven als kippenvel of een rilling langs mijn ruggengraat. Toch vond ik het eng om het een naam te geven. Want als Hij...

August 8, 2017

Voor veel mensen is de vakantie nog niet voorbij of moet hij zelfs nog beginnen; alvast veel plezier! Geniet en laad op. We hebben het zo hard nodig. Even weg zijn, loskomen van de dagelijkse sleur, relatie met ons gezin aanhalen, terug naar de basis. 

Terwijl ik in Denemarken genoot van een kopje thee op onze veranda met de zon en zee als compagnon, las ik een interessant artikel (kan hem niet meer vinden, helaas) over waarom we altijd zo graag op vakantie gaan. Het gaat volgens de schrijver om het terug gaan naar de basis. We zijn als mensen helemaal niet gemaakt om volgens tijdschema's te werken, om bezig te zijn met zelfontwikkeling als levensdoel, om beter te presteren dan de ander. Ons doel in het lev...

June 27, 2017

Yes! De zomer heeft zich al laten zien. Tropische temperaturen, korte broeken, oude wijvenhandjes van het zwemmen... Nog eventjes wachten en dan mag ik met mijn gezin op weg naar Denemarken. Het land van de LEGO-steentjes. We kijken er allemaal flink naar uit, maar het betekent ook dat TouchMedia eventjes op pauze staat. Van 17 juli tot 7 augustus ben ik aan het genieten van smørrebrød, kanelsnegle en spandauers. Even opladen dus.

Dank!

Dat opladen is wel nodig, want wat heb ik al een serie mooie projecten mogen doen voor jullie! Van het ontwerpen van locatieborden voor een kinderopvang tot het leiden van een zorgmeeting met 200 deelnemers; het was allemaal even bijzonder, mooi, leuk en inspirerend...

September 20, 2016

Een nieuwe nieuwsbrief voor de Tweede helft van het jaar! Veel leesplezier!

De zomer heeft, terwijl ik dit schrijf, moeite met afscheid nemen. Net als ik overigens. De heerlijke zon en het buitenleven. Soms wil je gewoon achterover blijven zitten en genieten van het seizoen. Toch is de vakantie alweer voorbij en zijn de meeste bedrijven weer in volle vaart begonnen aan wat ik vaak de ‘tweede helft’ noem. Een soort laatste spurt naar het einde van het jaar. Dat merken wij ook. Traditiegetrouw zijn september en oktober de drukste maanden van het jaar. Een spreekbeurt bij een lokale stichting en het in beeld brengen van een revolutionair product voor een bruidszaak; mijn agenda vult zich met prachtige kansen. Niett...

September 19, 2016

Weet jij wat ‘gezegend’ zijn is? Zegenen is iets wat vooral in de christelijke traditie gebruikt wordt. Toch betekent het woord niets anders dan dat iemand je het beste toewenst, het ‘goede’ zegt over jou. Voor mij betekent een zegen vooral dat God, mijn Maker, Zijn goedkeuring geeft aan mijn leven. Dat Hij mij het beste toewenst. Maar een zegen kun je ook ervaren als een soort voldoening voor het leven wat je leid.

Daarbij geloof ik dat iedereen op aarde is met een reden. Aan ons de levenstaak om te ontdekken wat die reden zou kunnen zijn. Ik geloof dat we allemaal een rol hebben te vervullen. Klein of groot, lang of kort, uiteindelijk doet dat er niet toe. Wat voor ons niet belangrijk lijkt, kan in het leven v...

June 7, 2016

Bijna 10 jaar ben ik nu ondernemer. In die tijd botsten mijn creativiteit en behoefte aan structuur regelmatig. Excellijstjes, post-its, actieplannen, brainstormsessies op behang, tientallen notitieboekjes en zelfs een cursus 'timemanagement' brachten me niet veel verder. Elke methode had een beperking. 

Mijn behoefte was groter dan wat al die zaken konden bieden, namelijk:

* privé en zakelijk lopen bij mij door elkaar

* ik uit me niet altijd tekstueel, maar net zo vaak beeldend (tekeningen)

* alles moest op één plek komen en altijd toegankelijk zijn 

* geen computersysteem omdat ik minder van elektronica afhankelijk wil zijn

Al deze voorwaarden zorgden ervoor dat ik begon te geloven dat er geen systeem zou bestaan o...

April 5, 2016

Steeds vaker ontmoet ik mensen die al jarenlang prachtige producten en diensten leveren, maar zich 'ineens' op de rand van een diep dal bevinden; klanten die minder bestellen, vertrekken naar andere leveranciers of ineens gaan onderhandelen over de prijs. Het zorgt voor verwarring. Waar is het mis gegaan? Waarom willen klanten ineens andere dingen? 

In een gesprek probeer ik ze een spiegel voor te houden: ja, je levert nog steeds de mooiste producten of diensten, maar je bent langzaam van de 'kopgroep' naar de 'volggroep' afgedwaald. Vrijwel altijd ontdekken we dat de oorzaak ligt in het zelfbeeld van een bedrijf. Alle investeringen zijn naar buiten gegaan en te weinig naar binnen. 

De reden dat ik bij...

Please reload

Recente berichten

April 21, 2020

May 21, 2019

February 12, 2019

November 6, 2018

August 8, 2017

September 20, 2016

September 19, 2016

April 5, 2016

Please reload

Archief
Please reload

Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook - Grey Circle
  • LinkedIn - Grey Circle
  • Twitter - Grey Circle
  • YouTube - Grey Circle

@2016 door TouchMedia