top of page

Great time for great new beginnings


Een nieuw jaar, tijdperk en begin start met een bekentenis.

Maandenlang probeer ik me al te ontdoen van een denkbeeldige riem, die me belemmerde in mijn blik op de toekomst. Al een geruime tijd run ik TouchMedia alleen, dus ik kwam tot de conclusie dat het daar niet aan kon liggen. Ik ervoer een leiband die niets te maken had met gebonden zijn aan een VOF of aan een zakenpartner.

Na een paar dagen op retraite in Zeeland en in gesprekken met anderen leerde ik dat ik zelf aan het uiteinde van die, steeds strakker wordende, riem trok.

Met hooggespannen verwachtingen, het idee dat een nieuw TouchMedia ook een verbeterd TouchMedia moest zijn. Met het idee dat ik dan dus ook mezelf opnieuw moest uitvinden. Een soort Annelies 2.0 zou uit de as van een verouderde droom moeten herrijzen.

Wat een druk kun je je zelf dan opleggen! Tot ik in de Kerstvakantie bij een goede ondernemersvriendin terechtkwam. Onder het mom van sparren over onze 'nieuwe' ondernemingen hadden we het over de meest uiteenlopende onderwerpen.

Voor wie mij kent weet dat ik breedsprakig kan zijn en dat ik niet snel uitgepraat raak. Maar het mooie van mijn karakter is dat ik al pratende over een ander, vaak mijn eigen vragen en problemen lijk te beantwoorden.

We hadden het over een nieuwe vormgeving voor TouchMedia. Ik was bereid om alles overboord te gooien om maar een indruk te geven aan de buitenwereld; dat alles goed met me gaat, dat ik bezig ben de beste versie van mezelf te worden en dat ik altijd op de top van mijn leven ben. Zelfs mijn uiterlijk kwam als een vraag naar voren; moet ik afstand nemen van mijn lippenstift? Moet ik nog wel zo felgekleurd door het leven gaan? Wil ik eigenlijk wel echt opvallen? Het liefst wilde ik het antwoord uit iemand anders mond horen. Maar zoals het vaak gaat, kreeg ik het antwoord vanzelf. Door gedachten uit te spreken, ontdek je dat ze soms de aandacht in je hoofd niet waard zijn. Ken je dat?

Door deze vragen uit te spreken, kwam ik tot de ontdekking dat er nooit een Annelies 2.0 zal komen. Omdat die simpelweg niet kan bestaan. Er is maar één versie van mezelf. En die is prima zoals hij is. Of anderen dat nu tof, inspirerend, gezellig, aardig of juist irritant vinden. Streven naar een betere versie van jezelf is prima, zo lang je blijft genieten van het proces. En dat is mijn goede voornemen voor 2016. Mezelf bevrijden van die riem en de wereld in rennen, nieuwsgierig en vrij. Met lippenstift of zonder...

.

Commentaires


Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page